HugoNikanors blogg‽

A blog about nothing, but mostly itself.

Hugo Hörnquist 02 Mar 2016
Lästid: 2 minut(er)

Oj då, jag portade Vim...

https://github.com/hugonikanor/vimcc

Till Minecraft finns det en liten hemmagjord modifikation av spelet som lägger till fullt programmerbara datorer vilka arbetar i Lua. Det var på en av dem som jag lärde mig stora delar av grunderna till min programmering.

Numera återvänder jag dock ibland till dem eftersom de tillhandahåller några små robotar vilka är mycket enkla att hantera.

Nu är det dock så att den inbyggda textredigeraren är usel! (sämre än ms notepad usel!) Vilket jag upptäckte när jag skulle göra några små ändringar till ett annat litet projekt. Därmed sätter jag ut för att lösa problemet. Jag börjar skriva en port av Vim.


Nyligen färdigställde jag en körbar version av programmet som knappt crashar och har majoriteten av de funktioner jag använder (åtminstone för små ändringar i filer). De flesta grundläggande rörelsekommanden finns, tillsammans med vissa redigerings och raderingsverktyg.

Textredigeraren i sig är inte allt för intressant, dock är det här det första programmet jag publicerat och berättat om där det finns folk som lyssnar (alltså inte här). En "port" har redan skrivits för ett annat mycket likt Minecraft mod av någon annan, eftersom han såg det behovet samt ansåg att min kod var så pass välskriven att ändringarna för ett lite annat system inte var några större problem.


I framtiden är målet att få klart de sista grundläggande funktionerna, men inte större än så. Det här var bara tänkt som ett litet projekt vilket skulle låta mig enklare göra mycket små filändringar inne i spelet. Och inte en komplett och perfekt port av redigeraren.


RSS RSS-feed to see more like this.
About Contact Legal Q&A