HugoNikanors blogg‽

A blog about nothing, but mostly itself.

Hugo Hörnquist 11 Oct 2015
Lästid: 2 minut(er)

JavaFX, gymnasiearbete & livesändningar

Mitt gymnasiearbete är igång, och eftersom det för nuvarande är mitt mest aktiva projekt tyckte jag att det kunde vara passande att skriva några rader om det.

Gymnasiearbetet innefattar ett fantasykortspel i samma anda som Magic the Gathering. Än så länge har jag skapat kod för att hantera informationen på korten, samt har jag ritat ut alla de olika korten och börjat förflytta dem på skärmen. Nedan följer ett kort klipp som visar det jag än så länge har åstadkommit.

A preview of the program

Programmet bygger enbart på JavaFX samt min egen kod. Ett val jag gjorde då JavaFX är skapligt väldokumenterat, samtidigt som jag ville bygga spelet så mycket från grunden som möjligt.

Tidigare har jag använt Javax swing, och den största skillnaden jag har blivit tvungen att anpassa mig till är att JavaFX kräver att det startas statiskt. Vilket för mig krävde en omstrukturering från att ha grafiken i en egen gren av programmet till att ha den fullt integrerad. Någonting som jag dock tror gör programmet bättre och överskådligare i slutändan.


Helt relaterat och fullständigt frikopplat har jag ibland börjat strömma min programmering online, på https://livecoding.tv/hugonikanor/. Det är inget stort, mest jag som sitter och försöker att inte lite bra kod skriven, samtidigt som jag tänker halvhögt om vad jag håller på med, samt försöker prata med de personerna som har vägarna förbi.


RSS RSS-feed to see more like this.
About Contact Legal Q&A